Lähetys Suomessa 4,90 €. Ma-pe klo 9.30-16.30.

Yritystarinaa

Kangaskauppa Keltaisen ja Keltainen Designin perustaja ja luotsaaja on Saara Teerijoki-Joensuu Muhokselta. Taiteen maisteri tekstiilialalta.  Tekstiili- ja vaatetusalan artesaaniopintoja on saamenkäsityön alalta Inarista. Työkokemusta on mm. opetusalalta, Taidekoulusta ja Kansalaistopistoista Iistä,  Muhokselta ja Utajärveltä sekä tekstiilihuoltajana.

Kangaskauppa Keltaisen tarina alkaa syksyllä 2018 kun Muhoksella tuli kangaskauppa myyntiin. Olin toipumassa vakavasta masennuksesta ja minulla oli tavoitteena vaihtaa työpaikka tekstiilipesulan hommista johonkin luovempaan ja omaa osaamista paremmin vastaavaan työhön. Myytävä kangaskauppa oli erittäin tuttu paikka minulle, olinhan asioinut siellä 6 vuoden ajan. Kangaskaupan jatkaminen tuntui mahdollisuudelta, koska uskoin voivani siinä hyödyntää monipuolisia opintojani ja työkokemustani. Syyskuussa 2018  tuurasin kangaskaupassa yhden päivän, ja silloin tein päätöksen lähteä viemään hommaa siihen suuntaan, että saan firman toimimaan vuoden 2019 alusta. Kangaskauppa Keltainen avasikin sitten ovensa 2.1.2019. 

Firman nimeä pyörittelin kauan. Vaihtoehtoja oli, mutta mikään ei tuntunut siltä että "tuo se on!". Eräänä aamuna join kotona aamukahvia ja tuijottelin keittiömme seinällä olevaa muhoslaisen taiteilijan Terttu Jurvakaisen taidejulistetta. Julisteessa on keltaisella taustalla ihmishahmo, joka katselee poispäin katsojasta. Siinä hetkessä välähti Kangaskauppa Keltainen! Siinä se on! Keltainen on joo lempivärini, sitä väriä on niin olohuoneen, eteisen kuin kodinhoitotilankin seinissä. Mutta keltaisella on syvempikin merkitys. Keltainen kuvaa sitä iloa ja tyytyväisyyttä, mikä tuli elämääni selvittyäni vaikeasta masennuksesta. Vaikeuksien kautta löytyi jotain todella hyvää ja omaa. Löytyi uskallus perustaa oma firma, jota voi kehittää juuri siihen suuntaan kuin itsestä tuntuu hyvältä.

Tavoitteeni ompelukurssien järjestäminen, vaatteiden ompelu ja oma tuotemerkki Keltainen Design on kaikki toteutunut vähitellen.  Jotain uutta on suunnitteilla koko ajan. 

Tekemisen meininkiä

Keltainen Design

Keltainen Design brändi syntyi syksyllä 2020. Mietinnässä oli ollut jo jokin kiva tuote ja brändi. Vohvelikankaiset kylpytakit syntyivät täysin materiaali lähtöisesti ja sen innoittamana. Tilasin kangaskauppaan rouheaa, vahvaa ja ihanissa väreissä olevaa vohvelikangasta. Alusta asti mielessäni oli hupullinen ja selkeälinjainen kylpytakki. Sellainen malli, joka sopii naisille, miehille, nuorisolle ja lapsille. Yksinkertainen ja ehdottomasti hupullinen malli sopii näyttämän kankaan ja niin ihanien värien kanssa yhteen. Kylpytakin kanssa yhtä aikaa syntyikin brändi Keltainen Design. Keltainen Design tuotteet saivat Avainlippu-tunnuksen joulukuussa 2021. 

Keltainen Design tuotteista suosituin on kylpytakit. Brändin alla valmistetaan myös kylpypyyhkeitä, tyynynpäällisiä, pipoja ja torkkupeittoja. Kaikki Kangaskauppa Keltaisessa valmistettavat tuotteet kuten verhot, mittatilausvaatteet, sohvien päälliset yms. saa merkikseen avainlipullisen Keltainen Design merkin. 

Myönnän olevani värihullu ja materiaalihullu. Innostun joka päivä uudestaan ihanasta vohvelikankaasta ja niiden monista väreistä! Värihulluna en osaakaan rajata värivalikoimaa pieneksi, vaan väreistä löytyy varmasti jokaiselle mieluinen.